6.10.2011

Roquebrun



Perheellämme on tapana lähteä usein keskiviikkoisin pois kaupungista luonnon keskelle. Tällä kertaa nautimme lämpimästä lokakuun päivästä luontopolulla Roquebrunin kylän läheisyydessä. Kylä sijaitsee Héraultin alueella, Orb-joen varrella, Béziersin kaupungista luoteeseen. Se on joissain opuksissa valittu Ranskan kauneimpien kylien joukkoon, ja kaunis se on minunkin mielestä. Kylä on siitä erikoinen, että siellä vallitsee niin kutsuttu 'mikro-ilmasto'. Takana oleva vuori suojaa sitä pohjoistuulelta, ja kasvillisuus muistuttaa Ranskan rivieran luontoa (appelsiini- ja sitruunapuut, mimosa jne.). Pikku-Nizzaksikin on kylää siteerattu juuri ilmaston takia.





Ympäröivä luonto on todella kaunista ja ruskan värit alkavat pikkuhiljaa näkymään viinitarhoissa.




Roquebrunissä sijatsee myös tunnettu viinivalmistamo (jonkinlainen osuuskunta, luulisin), jossa valmistetaan ja myydään lähialueiden viinejä. (Esim. Saint Chinian). Viininkorjuuaika on juuri meneillään ja paikalliset viininviljelijät olivat tyhjäämässä rypälekuormiaan valmistamoon murskattavaksi.



Mikä on erityistä juuri viininkorjuuaikaan näillä Ranskan viinialueilla on käyneiden rypäleiden tuoksu/haju, joka leijuu vahvana jokaisessa kylässä, missä viinejä valmistetaan. Samoin kuvassa olevat rypälelastit sekä ulkomaalaiset poimijat (tällä kertaa näimme joukon puolalaisia) kuuluvat katukuvaan tähän aikaan vuodesta...Uuden sadon maistelua odotellessa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti