18.5.2012

KIRSIKOIDEN AIKAA


Takapihallamme kasvaa suuri kirsikkapuu, jonka kukkaloistoa saamme ihailla maaliskuussa. Näin toukokuun loppupuolella nautimme sitten puun ihanista hedelmistä. Pikkumiehet tyhjäävät alimmat oksat heti kun kirsikat alkavat hieman punoittaa, mutta parhaimmillaan ja mehevimpinä ne ovat melkein mustina. Valitettavasti muutama vuosi sitten itselläni puhkesi yllättäen kirsikka-allergia, ja en voi enää  syödä niitä raakana. Siksipä luovasti kehittelen niistä erilaisia kakkuja, piirakoita sekä hilloja. 


    


Tänä vuonna puu kukki kovasti, mutta sato jäi loppujen lopuksi melko pieneksi. Tässä tämän vuoden tuotoksiani: kirsikkahillo sekä ranskalainen kirsikkapannukakku eli clafoutis. Jälkimmäinen on todella helppo, nopeatekoinen ja hyvä. Varsinkin jos kirsikat laittaa pannukakkuun kokonaisina, menee sen tekemiseen alle 10min+paistoaika. Itse tein kakusta lapsiystävällisemmän ja poistin kirsikoista kivet. Kokeilkaa ihmeessä-mukavaa vaihtelua tavalliselle pannukakulle! Clafoutis

n. 1 litra kirsikoita
30 g voita
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
3 dl maitoa


Sulata voi ja lisää siihen muut aineet, viimeisenä maito vähitellen sekoittaen. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja heittele kirsikat päälle. Paista noin 180 astetta 20-40 minuuttia.(Uunimme on vähän liian tehokas, joten paistoaika jää noin epämääräiseksi). Et voilà!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti