Takapihallamme kasvaa suuri kirsikkapuu, jonka kukkaloistoa saamme ihailla maaliskuussa. Näin toukokuun loppupuolella nautimme sitten puun ihanista hedelmistä. Pikkumiehet tyhjäävät alimmat oksat heti kun kirsikat alkavat hieman punoittaa, mutta parhaimmillaan ja mehevimpinä ne ovat melkein mustina. Valitettavasti muutama vuosi sitten itselläni puhkesi yllättäen kirsikka-allergia, ja en voi enää syödä niitä raakana. Siksipä luovasti kehittelen niistä erilaisia kakkuja, piirakoita sekä hilloja.
Clafoutis
n. 1 litra kirsikoita
30 g voita
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
3 dl maitoa
Sulata voi ja lisää siihen muut aineet, viimeisenä maito vähitellen sekoittaen. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja heittele kirsikat päälle. Paista noin 180 astetta 20-40 minuuttia.(Uunimme on vähän liian tehokas, joten paistoaika jää noin epämääräiseksi). Et voilà!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti